Naturkompaniet AB

"Vi valde Tydab fr att vi ville arbeta med en kompetent och mellanstor leverantr som visar ett stort engagemang och delaktighet i hela projektet"

Naturkompaniet, Sveriges ledande butikskedja för friluftsprodukter, har implementerat Microsofts Dynamics AX 2012 med hjälp av Tydab / AXelerate.

Lösningen rymmer både centrala funktioner som bolagets 31 butiker i samma systemmiljö och fokus har legat på att förenkla och snabba upp Naturkompaniets processer. Tillsammans med en ny e-handelsplattform som Tydab / AXelerate har varit med att implementera har Naturkompaniet skapat en komplett omnikanalslösning som direkt bidrar till såväl ökad kundservice som försäljning.

Förutom Naturkompaniet har vi även fört in konceptet i Fenix Outdoorkoncernens butiker i bland annat Finland, Norge, Nederländerna och USA.

Granit Funktion & Frvaring AB

"Tydab r en solid och lsningsorienterad partner som agerar bde ur ett tekniskt och ett affrsmssigt perspektiv"

Granits ambition var att reducera systemfloran inom företaget. Tidigare hade koncepten en mängd olika systemlösningar och man ville nu skapa en större transparens inom hela affärsområdet.

Klicka på filmen för att se hur tydabs implementering av Microsoft Dynamics AX for Retail ledde till tidsbesparingar, bättre intern resursfördelning samt förbättrade arbetsflöden och processer.

Fredahl AB

"Tydab kan produktion, har ftterna p jorden och levererar alltid kreativa lsningar"

Fredahl är Skandinaviens ledande fullserviceleverantör åt begravningsbranschen.
Tillsammans med Rydéns, en annan stark branschaktör, bildades en koncern med  en stor majoritet av den totala marknaden i Skandinavien. Koncernen har verksamhet på flera platser i Sverige, Norge och Danmark.
 
Sammanslagningen med Rydéns medförde ett behov av ett gemensamt affärsstöd. Tydab är Dynamics AX-partner till Fredahl sedan många år och tillsammans genomförde vi en systemuppgradering till Dynamics AX 2009. Lösningen innefattar full Dynamics AX-funktionalitet för de båda företagen med syfte att skapa gemensamma arbetsprocesser, samordna försäljningssinsatser, inköp och logistikhantering.
                                                                                                                                                                                                                         
Tillsammans med den integrerade kundportalen har Dynamics AX blivit en effektiv helhetslösning som stödjer hela flödet.

Intervju med Erik Dahlstrand

Koncernchef IT - Fredahl AB

Vad var syftet/målet med uppgraderingen?
Till en viss del var det en teknisk uppgradering. Som vi alla vet måste man hänga med någorlunda i versionerna för att inte hamna för långt efter. Eftersom vi körde Dynamics AX 3.0 var det dags. Vi såg potentialen i AX 2009 med de förbättringar som fanns i Intercompany, e-postfunktionalitet i AOS och rutiner som t.ex. lageromberäkning.
 
Hur blev resultatet och hur genomfördes projektet?
Resultatet blev lyckat. Tack vare noggrann planering av tydab tillsammans med vår projektledare samt grundlig testning genomförd av organisationens superanvändare gick övergången smärtfritt. Givetvis blev det lite handpåläggning efterföljande veckor, men inga stora grejor.
 
Hur upplever ni att samarbetet med tydab fungerar?
Samarbetet med tydab fungerar fantastiskt bra. Det vi värderar högst med samarbetet är tillgängligheten. Man får alltid hjälp omedelbart och framförallt får man prata direkt med rätt person. Tydab kan produktion, har fötterna på jorden och levererar alltid kreativa lösningar.